Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Glädje - Gemenskap - Tillhörighet
Bli medlem i Föreningen Mälarögymnasterna
BLI MEDLEM
Mälarögymnasterna är en ideell organisation med truppgymnastik som verksamhet, vi startade upp vår verksamhet 2014 och har idag mer än 700 aktiva.
Vi har grupper för barn från 3 år ända upp till vuxen med både tränings- & tävlingsverksamhet.

Vill ditt barn börja med gymnastik? Då har du två alternativ, högst uppe i bannern ser du bokningssidan samt intresseanmälan. På bokningssidan kan du se öppna grupper som tar emot nya barn och vilka som har lediga platser.

Om det inte finns ett lag med plats eller om ni vill ha plats längre fram så ställer du ditt barn i vår intresseanmälan/kö.
Så snart det blir plats ledis kontaktar vi er.

I dagsläget har vi inte jättelång kö och alla barn får idag ett platserbjudande inom en termin.
Vårterminen 2021
2021-01-04 14:14

 Hej här nedan kommer lite mer specifik information om hur vi planerar för vårterminen 2021.

Som vi tidigare gått ut med i nyhetsbrev så är vår ambition och vårt fokus att det kommer bli en vårtermin full av gymnastik både träningar, läger men också ett efterlängtat MG Show i slutet av vårterminen.

Det vi vet nu är att alla hallar på Ekerö är stängda fram till 24 januari. Vår vårtermin ska starta någon gång mellan vecka 3-5 och påverkan pga. stängningen är att vi då startar upp mellan vecka 4 & 5.

 

Vi sitter alla och väntar på besked från myndigheter, kommun och våra förbund för att veta hur det blir efter 24 januari.
Ett rimligt scenario är att hallarna öppnar men att restriktionerna med max 8 personer födda 2004 och senare gäller. Det skulle då ha påverkan på några av våra lag, Stor & liten, Team VUX och Team UNG. Vi har här en beredskap om att dela grupperna så att alla får sin träning och vi följer restriktionerna, delningen kommer då att kunna innebära att ni får en något förändrad träningstid, dock ingen stor skillnad utan i anslutning till den tid ni har idag. Detta återkommer vi med om utifall att dessa restriktioner fortsättningsvis gäller.

 

Det finns såklart också en risk att terminensstarten får skjutas fram några veckor så vaccineringarna har hunnit rullas ut ordentligt. I det fallet kommer vi att förlänga terminen så att alla får de antal veckor av träning som förväntat.

 

Precis som i höstas är det viktigt att vi alla följer de råd och rekommendationer som gäller kring denna pandemi och jag påminner om dem här:

·      Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom

·      Lämna/hämta din gymnast utomhus

·      Tvätta händerna innan och efter träning

·      Tränare och gymnaster spritar och rengör redskap innan och efter träning

·      Tränare pratar med gymnaster om ovan

·      Passning får ej ske på gymnaster födda 2004 och tidigare

·      Uppdelning av lag i olika omklädningsrum

 

Vi alla tränare är peppade på att få köra igång terminen och alla lag skickar ut information här i dagarna om terminsstart etc. till er.

Må så gott så ses vi på öarna!

Vi behöver bli fler föräldrar som hjälper till som tränare
2020-12-08 12:32
Engagerade föräldrar för barn födda 2014

Hej, vi behöver nu stärka upp några av våra redan befintliga tränarteam för gymnaster födda 2014. Självklart är det alltid bra att även stärka upp andra årsgrupper, så dig som förälder finns det alltid plats för.


Att dela stunden med sitt barn inne i hallen är givande och roligt och vi lovar att du inte kommer ånga dig.

MG är en ideell organisation som kräver stöd och engagemang ifrån oss föräldrar. Inom varje lag ska det finnas minst 3 tränare, helst fler, för att säkerställa att vi kan fortsätta bedriva verksamheten inom laget ifall någon slutar eller kanske blir sjuk. 

Vad krävs för att vara tränare i Mälarögymnasterna?

Givetvis är det en fördel om du har sysslat med gymnastik eller någon annan idrott tidigare men det är inget måste, det handlar mer om engagemang och vilja till att själv lära sig nytt. 
Vi förväntar oss att du deltar aktivt under gruppens träningstillfällen, samt att du är med och planerar träningarna och terminen med resten av tränarteamet. Alla kan alltid bidra med något och att dela upp med olika roller ser vi som en bra struktur.

Samtliga av våra tränare går Gymnastikförbundets basutbildning som ger grunderna i hur gymnastiken fungerar och hur vi på bästa sätt kan bedriva våra träningar, just nu sker dessa på distans och digitalt.
Vill man sen gå vidare med fler utbildningar så får man det. 
I föreningen har vi även egna träffar med inspiration, stöd och bra diskussioner.   

Som tränare för våra gymnastiklag så får man en unik möjlighet att följa utvecklingen av sitt barns gymnastikutveckling på nära håll, samt möjlighet att dela glädjen och gemenskapen med många fler barn och tränare inom Mälarögymnasterna. 

 

Det du som tränare får är: 

·       Tränarkläder 

·       Tränarinspiration och stöd i vår tränarkanal

·       Utbildningar inom Svenska Gymnastikförbundet

·       Ditt barns terminsavgift dvs. du betalar inte för ditt barn. Samt att du får rabatt på dina barn som eventuellt går i andra lag.

Om du är intresserad, tveka inte att höra av dig. Antingen mailar du eller ringer mig Jessica eller så går du in och skriver in ditt barn och dig själv i vår intresseanmälan på hemsidan, länk till det kommer här: https://register.sportadmin.se/form/form.asp?ID={FA7A88EE-093A-478D-8825-D9C7F838AE2B}

 

Mig Jessica når du på: jessica@malarogymnasterna.se eller 0736-730500.

Tack för din tid
Jessica Skogh
Sportchef Mälarögymnasterna

 

 
Återanmälan inför vårterminen
2020-12-03 17:13
Hej, nu börjar terminen lida mot sitt slut och det är strax dags att återanmäla sig i sitt/sina lag.
Återanmälan sker genom att vi skickar ut aviseringar, dessa kommer att komma inom de närmaste 2 veckorna för alla som idag går i ett lag.
Det är lika viktigt att tacka ja som nej till sitt lag. 

Här kommer information om vad avisering är och hur våra rutiner ser ut.

Rutiner kring varje ny termin 
 

Steg 1)  
Vi skickar ut aviseringar till de barn som haft plats innevarande termin och då har de ett antal veckor på sig att boka/betala för plats i samma grupp som de gått i tidigare. En avisering är en fråga om ni önskar ha er plats till nästkommande termin. En avisering är ingen faktura - medlemmen har ingen skuld och föreningen har ingen fordran. När ni svarar ja på aviseringen så får ni en valmöjlighet om tre olika betalsätt för nästkommande termin. Med andra ord är det medlemmen själv om skapar sin egen faktura. 

De tre betalsätten är: - faktura, kortbetalning eller delbetalning. 

Genom att tacka nej på aviseringen så lämnar ni ert barns plats till förfogande för en annan. Det är lika viktigt att tacka ja som nej, vi har många barn i kön och dessa vill vi gärna placera i en grupp så snart plats finns. 

 

Steg 2)  
Öppnas bokningen upp för alla som är registrerade i intresseanmälan/kö, då har de möjlighet att boka under ca 1v, innan vi öppnar upp för alla (vissa grupper kan redan då vara fulla om alla fortsätter som gick föregående termin) Mejl med information om NÄR och HUR går ut innan det öppnar. 

 

Steg 3)  
Finns platser kvar så öppnas bokningen upp för alla. Barnet behöver då inte vara anmäld/registrerad i förtursgrupp för att kunna boka utan man går in via hemsidans Direktanmälan och skapar där en ”registrering” och kan boka. 

 

Våra avgifter: 

 • Administrationsavgift mellan 19 - 49 kr/ betalning 
  - Denna avgift tas ut av Billmate som tillhandahåller vårt betalningssystem. 
   

 • Medlemsavgift 200kr/år 
  - Medlemsavgift betalas en gång per läsår på hösten. Kommer man in som ny medlem under våren kommer denna avgift att betalas in två gånger det året. 

 

 • Terminsavgifter 
  - 1 ggr/vecka 1500 kr/termin 
  - 2 ggr/vecka 2100 kr/termin 
  - 3 ggr/vecka 2650 kr/termin 

 

     Särskilda bestämmelser

 • Vad är en avisering? 
  - En avisering är en fråga om ni önskar ha en plats i ett av våra lag. En avisering är ingen faktura - medlemmen har ingen skuld och föreningen har ingen fordran. När ni svarar ja på aviseringen så får ni en valmöjlighet om tre olika betalsätt för nästkommande termin. Med andra ord är det medlemmen själv om skapar sin egen faktura. Ni kan även tacka nej och då händer ingenting. 

 • Våra tre betalsätten är: - faktura, kortbetalning eller delbetalning. 

 • Intresseanmälan/kö, har du fått en avisering efter att du har skrivit in dig på vår intresseanmälan men tackar nej till platsen så kommer ni att försvinna ur intresseanmälan. Om ni ändå önskar stå kvar eller önskar ett annat lag, maila oss.

 • Om gymnast gått 1 - 3 veckor och inte vill fortsätta återbetalas 30% av terminsavgiften. 
   

 • Betald medlemsavgift återbetalas ej.  

 • Mitt barn går i ett lag som tränar 2 ggr/vecka men mitt barn kan endast gå en av de träningarna, måste jag ändå betala hela avgiften? 
  - Svar ja, ni tar upp en plats i laget och måste därför betala fulla avgiften. 

 • Återbetalning av terminsavgiften vid skada på gymnast. 
  Vid skada under en termin och då gymnasten inte kan närvara på minst 6 veckor av träningarna kan man få halva terminsavgiften tillbaka. Detta kräver intyg från läkare. 

 • Kan min gymnast byta lag?  
  - Svar ja men i mån av plats. De gymnaster som redan går i ett lag har förtur in i ett annat lag så snart plats finns.  

 • Har ni några frågor eller önskemål gällande något kring ovan maila oss på kansliet: info@malarogymnasterna.se 

 

Uppdatering kring covidsituationen 25 nov
2020-11-25 14:44

Hej alla MG-medlemmar, det har minst sagt varit ett otroligt utmanande år för oss alla.

Situationen med Corona har blivit kraftigt försvårad i Stockholm och så även på Ekerö vilket vi alla känner av. 

Flera gymnaster, tränare och anställda har direkt eller indirekt drabbats av Covid -19 på ett eller annat sätt.

Vi är väldigt glada över att vi har lyckats ha höstterminen inomhus för våra gymnaster men vi är såklart ledsna över att våra gymnaster födda 2004 och senare tyvärr inte har kunnat träna gymnastik med oss sedan slutet på oktober, då detta beslutats av FHM och RF.

De hårdare restriktionerna är också förlängda terminen ut och drabbar även våra Stor & liten-grupper.

Vi följer hela tiden Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska gymnastikförbundets råd och rekommendationer samt att vi utöver det har egna policys som våra tränare ser till efterlevs.

De nya råden med maximalt 8 personer ”drabbar” inte oss i detta nu, barn födda 2005 och senare är undantagna.

 

Utöver bekämpningen av pandemin som såklart är allas vår strävan så är det också viktigt att våra barn och unga får fortsätta ha en så ”normal” vardag som möjligt, det slår många fast vid och det är därför vi fortsätter att kämpa med att ha träningarna igång på ett så säkert och bra sätt som möjligt.

Ett stort tack till alla våra tränare som gör allt och mer därtill så att detta fungerar.

 

De senaste tre veckorna har inneburit ändringar av träningar och vissa inställda träningar. Vi hoppas att ni har förståelse och överseende samt full tillit till att vi gör allt vi kan för att fullfölja terminen och hitta de bästa vägarna framåt.

 

Under flera år har vi arbetat upp fina traditioner kring flertalet arrangemang, läger, fokusträningar, tränarträffar osv. De flesta av dessa har under detta år blivit flyttade, omarbetade och sedan inställda. Något som drabbat oss hårt. 

Allt detta som nu är inställt har gett oss alla en ordentlig prövning i motivation och energi.

Föreningens ekonomi är också något som slagit hårt, vi prioriterar om och vi fortsätter jobba hårt så att allt kan tas upp som vanligt så snart det är tillåtet.

 

Till er som tycker att det är trist att terminen inte blev som det var tänkt, till er som har haft inställda träningar och till er som har sett fram emot tävlingar, läger och arrangemang. Det kommer lätta och vi kommer att jobba för en ännu längre termin VT 21. Timmar kommer att tas igen, vi kommer att stå redo att ha våra arrangemang och läger och tillsammans kommer vi att skapa gympaMagi igen.

 

Ta hand om er så hörs vi snart av igen

// Sportchef, Jessica

Nya restriktioner och förändrad verksamhet
2020-10-30 09:30

Igår meddelades vi tråkiga men nödvändiga restriktioner i kampen kring Covid -19.

Till skillnad mot i våras går nu RF och Svenska gymnastikförbundet ut väldigt tydligt med vad som ska gälla framåt för vår verksamhet.

 

Här är ett utdrag från Svenska Gymnastikförbundet:

SVGF rekommenderar att föreningar i Stockholms län ställer in alla träningar, läger och tävlingar fram till och med den 19 november. Detta gäller all verksamhet både inomhus och utomhus. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan dock genomföras, men då bör man undvika övningar med passning, då fysisk kontakt ska undvikas.

 

Mälarögymnasternas ställningstagande är att följa våra myndigheter och idrottsförbunds råd och riktlinjer. Gårdagens besked kommer därför att påverka vår verksamhet framåt.

 

Förändrad verksamhet:

·      MG Camp 31 okt – 1 nov är framflyttad, datum återkommer vi med

·      Minicupen 8 november är framflyttad till 5 december

·      MG Show 5 december är framflyttad till vårterminen

·      Inga träningar för Team VUX fram till 19 november

·      Gymnaster födda 2004 eller tidigare har inställda träningar fram till 19 november

·      Fokusträningarna fram till 19 november inställda


Ordinarie träningar för alla födda 2005 eller senare kommer att fortgå som tidigare dock med nya restriktioner kring fysisk kontakt. Vi ska fram till 19 november undvika fysisk kontakt och därmed undvika övningar som kräver passning.

Det är nu också viktigt att vi alla påminner oss själva och varandra om att:
 •      Håll i och håll ut
 •      Tvätta händerna
 •      Håll dig hemma vid minsta förkylningssymptom
 •      Lämna/hämta din gymnast utomhus
 •      Håll koll på vilket omklädningsrum din gymnast ska gå in i
Vi önskar er en vilsam och skön helg.
Jessica, Sportchef och Styrelsen
Mälarögymnasterna

BLI MEDLEM
 
Våra evenemang
Våra läger