SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glädje - Gemenskap - Tillhörighet
Bli tränare hos oss

Att vara tränare är ett otroligt ärofyllt uppdarag. Vi får möjligheten att utvecklas som människor och samtidigt som vi får följa barnen i deras utveckling och guida de framåt.


Vi har otroligt många barn som står i kö för att få börja med gymnastik, för att vi ska kunna tillgodose behovet och starta upp fler lag behövs du.

Som ni vet är MG en ideell organisation som kräver stöd och engagemang ifrån föräldrar, ungdomar och andra som är intresserade av truppgymnastik.

Som tränare hos oss får man:


  • Tränarkläder
  • Arvode eller ditt barns terminsavgift
  • Rabatt om du vill vara med i team Vux eller om du har barn som tränar i ett annat lag du själv inte är tränare i.
  • Tillgång till vår tränarsida
  • Utbildningar genom Svenska Gymnastikförbundet


Inom varje lag ska det finnas minst 3 tränare, helst fler, för att säkerställa att vi kan fortsätta bedriva verksamheten inom laget ifall någon slutar eller kanske blir sjuk.

Vad krävs det då för att vara tränare i Mälarögymnasterna?

Givetvis är det en fördel om du har sysslat med gymnastik eller någon annan idrott tidigare men det är inget måste, det handlar mer om engagemang och vilja till att själv lära sig nytt.
Vi förväntar oss att du deltar aktivt under gruppens träningstillfällen, samt att du är med och planerar träningarna och terminen.

Samtliga av våra tränare och ledare genomgår Gymnastikförbundets basutbildning som ger grunderna i hur gymnastiken fungerar och hur vi på bästa sätt kan bedriva våra träningar. Vill man sen gå vidare med fler utbildningar så får man det.
I föreningen har vi även egna träffar med inspiration, stöd och bra diskussioner. 

Som tränare eller ledare för våra gymnastiklag så får man en unik möjlighet att följa utvecklingen av sin sons/dotters gymnastikutveckling på nära håll, samt möjlighet att dela glädjen och gemenskapen med många fler barn och tränare inom Mälarögymnasterna. Är du intresserad av att bli tränare hos oss maila: jessica@malarogymnasterna.se med ditt intresse så ser hon till så du känner dig som en av oss! 
Våra evenemang
Våra läger